Nu spänner Tomas och Eva Isaksson bågen. Kårehamns fisk & havskök har under sommaren fått en helt ny restaurangdel med glasade väggar och fantastisk utsikt mot Östersjön och i den välsorterade fiskaffären har det varit rekordmycket folk.


Det har varit en otrolig sommar, säger Tomas. Visst har det fina vädret varit till stor hjälp, men vi har också byggt upp en trogen kundkrets, omsättningen har ökat rejält. Dessutom har byggandet av vindkraftsparken i havet utanför hamnen bidragit med ett ökat antal kunder, inte minst danskar och holländare som sätter Kårehamn på europakartan. I mitten av september kommer till exempel 18 tyska matskribenter hit, då tänker vi duka upp en riktigt öländsk buffé. Nu ser vi fram mot att förlänga säsongen med att ha öppet året ut. Fram till och med skördefesten kommer vi att ha öppet dagligen!

Under oktober, november och december blir det öppet fyra dagar i veckan, torsdag till söndag. Restaurangen kommer att servera dagens lunch, men också ha en spännande à la carte-meny. I december serveras det dessutom en julinspirerad trerättersmeny.

Hotellplaner

I Kårehamn finns både gästhamn och en ställplats för husbilar längst ute i hamnen. Ett fantastiskt läge, inte konstigt att Kårehamn blev utsedd till Årets Ställplats för ett par år sedan. Och får Tomas som han vill kan det bli ett hotell som enligt planerna ska inrymmas i det före detta ishuset i hamnen, i bästa fall redan till nästa sommar.

– Jag hoppas verkligen att hotellplanerna går i lås, säger Tomas. Det blir ett marint hotell med både soldäck och skybar. Läget intill kajkanten är oslagbart!

Senaste artiklarna

 • I över 50 år har Erik Bjurström utövat sin stora passion – att dyka och dokumentera livet under havsytan. Han har upplevt Röda havets fantastiska och farliga värld, och varit en nyckelperson i flera av 2000-talets vrakupptäckter utanför Ölands kust.
  Läs!
 • Textilkonstnären Karin Öberg skapar stickmönster samt tråd och garner av naturmaterial som säljs över hela världen. I sin ateljé i Bårby arrangerar hon stickningsdagar på sommaren och håller öppet hus under skördefesten.
  Läs!
 • Södra Ölands Konstnatt är en konstrunda utöver det vanliga. I år finns det 65 ställen att besöka.
  Läs!
 • Det är tätt mellan krogarna i Borgholm och sedan förra sommaren har det kommit till några ytterligare. Trenden är tydlig – nu är det unga och kunniga kockar som vurmar för lokala råvaror som sätter sin karaktär på restaurangerna.
  Läs!
 • På Trädgårdsgatan 26 i Borgholm driver Jonas Åhman en restaurang i det lilla formatet. När hösten kommer stänger han krogen för att resa ut i världen och utbilda andra kockar.
  Läs!
 • Till vardags bor ölänningen Per Hallberg med sin familj i Los Angeles. Där arbetar han framgångsrikt sedan drygt 30 år tillbaka som ljudtekniker i filmbranschen. Men en sak är säker, han återvänder alltid till sitt älskade Öland.
  Läs!
VISA FLER ARTIKLAR load all

Mest lästa artiklar

 • Vidsträckta kustremsor i sten eller sand, frodiga ängar fyllda av blommande orkidéer och 34 unika och vackert utsmyckande kyrkor. På Öland finns ett stort utbud av vigselplatser, festlokaler och service för alla människor, oavsett smak eller religion, vilket gör Öland till den perfekta bröllopsön.
  Läs!
 • Det var 1996 som Christina Prütz och Norbert Warhus flyttade till Sverige. Christina är litteratur- och språkvetare i botten och Norbert trädgårdsmästare och trädgårdsarkitekt. Christinas intresse för hantverk och design och Norberts kunnande inom finsnickeri och smide blev den perfekta kombinationen, när paret grundade företaget I&I Christina Prütz.
  Läs!
 • Under tre års tid har Hagelstad Getgård genomgått en stor ansiktslyftning. Ladorna är sanerade och totalrenoverade, ny mejeridel har byggts och nu är också renovering av bostadshusen på gång. Bakom hela satsningen står Annika Bullus med företaget Go At Group AB.
  Läs!
 • Den 28 augusti 1816 fick Borgholm stadsrättigheter genom ett kungligt beslut av Carl XIII. Den lilla köpingen Borgehamn, som varit lydköping under Kalmar sedan 1620, fick efter många års utredande, äntligen sina stadsrättigheter. Inte nog med det, den nyanlagda staden Borgholm var dessutom residensstad under åren 1820-1826 då Öland var eget län.
  Läs!
 • VIDA Konsthall och Museum har fint besök i sommar. Det är designern och modeskaparen Lars Wallin som visar Lars Wallin Fashion Stories. Utställningen pågår från 1 juli till 1 oktober och på vernissagen 1 juli kommer Lars Wallin självklart att vara på plats!
  Läs!
 • För fjärde året bjuder ölänningarna in till den stora vårfesten Öland Spirar 8-10 maj, när ön är som allra vackrast. Temat för helgen är trädgård, lantliv och naturupplevelser. Över hela ön anordnas aktiviteter i denna anda.
  Läs!
VISA FLER ARTIKLAR load all

addthis - Delningsmodul