Nu spänner Tomas och Eva Isaksson bågen. Kårehamns fisk & havskök har under sommaren fått en helt ny restaurangdel med glasade väggar och fantastisk utsikt mot Östersjön och i den välsorterade fiskaffären har det varit rekordmycket folk.
Det har varit en otrolig sommar, säger Tomas. Visst har det fina vädret varit till stor hjälp, men vi har också byggt upp en trogen kundkrets, omsättningen har ökat rejält. Dessutom har byggandet av vindkraftsparken i havet utanför hamnen bidragit med ett ökat antal kunder, inte minst danskar och holländare som sätter Kårehamn på europakartan. I mitten av september kommer till exempel 18 tyska matskribenter hit, då tänker vi duka upp en riktigt öländsk buffé. Nu ser vi fram mot att förlänga säsongen med att ha öppet året ut. Fram till och med skördefesten kommer vi att ha öppet dagligen!
Under oktober, november och december blir det öppet fyra dagar i veckan, torsdag till söndag. Restaurangen kommer att servera dagens lunch, men också ha en spännande à la carte-meny. I december serveras det dessutom en julinspirerad trerättersmeny.
Hotellplaner
I Kårehamn finns både gästhamn och en ställplats för husbilar längst ute i hamnen. Ett fantastiskt läge, inte konstigt att Kårehamn blev utsedd till Årets Ställplats för ett par år sedan. Och får Tomas som han vill kan det bli ett hotell som enligt planerna ska inrymmas i det före detta ishuset i hamnen, i bästa fall redan till nästa sommar.
– Jag hoppas verkligen att hotellplanerna går i lås, säger Tomas. Det blir ett marint hotell med både soldäck och skybar. Läget intill kajkanten är oslagbart!