• Ölandsmagazinet sommar

    Ölands goda sidor både vad gäller mat, kultur, natur. Välkommen till ett magasin fullspäckat med nyheter, evenemang, sevärdheter, shopping, aktiviteter, tävlingar, mat & nöjen. Läs magasinet online
  • Ölandsmagazinet vår

    Ölands goda sidor både vad gäller mat, kultur, natur. Välkommen till ett magasin fullspäckat med nyheter, evenemang, sevärdheter, shopping, aktiviteter, tävlingar, mat & nöjen. Läs magasinet online
  • 1
  • 2
Ölandsmagazinet Vår 2021
Ölandsmagazinet Vår 2021

Utgiven mars 2021

Ölandsmagazinet Vinter 2020
Ölandsmagazinet Vinter 2020

Utgiven november 2020

Ölandsmagazinet Höst 2020
Ölandsmagazinet Höst 2020

Utgiven september 2020

Du hittar fler av Ölandsmagazinets tidigare utgåvor i magasinarkivet.
Ölandsmagazinet - Ölands ledande turistmagasin
Ölandsmagazinet - Ölands ledande turistmagasin
  • Annonsera där du syns

  • 0485-100 58

  • Ölandsmagazinet

  • 1
  • 2
  • 3
  • För 20-talet år sedan gick flyttlasset från Stockholm och sedan dess har Lill Lindfors haft norra Öland och närheten till havet som sin utgångspunkt i livet. ”Öland erbjuder så mycket, inte minst en fantastisk natur. Men bland det finaste jag vet är att från en strand låta blicken obehindrat färdas mot horisonten. Det är så jag syresätter min själ. Landar och laddar”, säger Lill.
    Läs!
  • Efter några år av bedrövelse är det äntligen dags för en positiv nystart för anrika Halltorps Gästgiveri. Och till midsommar dukas en klassisk svensk midsommarbuffe upp.
    Läs!
  • Ottenby fågelstation slog nytt ringmärkningsrekord 2020 där året kröntes med en fantastisk upptäckt. För första gången i fågelstationens historia hittades en av stationens ringmärkta fåglar, en småsnäppa, på andra sidan Atlanten.
    Läs!
  • Tänk att du aldrig behöver säga adjö till Öland. Aldrig mer ”vi ses om ett år”. Aldrig mer ”det sista doppet”. Aldrig mer stänga av vattnet och dra igen fönsterluckorna. Tänk om du bodde året runt på Öland.
    Läs!
  • I Arontorp ligger världens största kroppkaksrestaurang. Här tillagas den öländska nationalrätten på ett hantverksmässigt sätt. Under högsäsongen på sommaren rullas det ungefär 8000 kroppkakor per dags i restaurangens kök. Ägaren Gillis Dahlström är Årets Ölänning 2020, han tror på en ljus framtid för kroppkakan och den svenska husmanskosten.
    Läs!
  • Artisten Adée har världen som arbetsplats. Men hur många gånger hon än åker till olika gig och engagemang i Storbritannien och USA så lämnar hon aldrig riktigt Öland.
    Läs!
  • Fåret har minst sedan bronsåldern varit i människornas tjänst. Men dess kött och ull har i modern tid tyvärr inte alltid jämte olika mat trender och nya textilmaterial fått sin rättmätiga plats och erkännande. Kanske förtjänar det till och med en liten upprättelse för köttet smakar inte alls kofta. Och ullen sticks faktiskt inte ett dugg. Vi får tacka lammet för mycket...
    Läs!
  • Uppfinningsrikedomen och förmågan att anpassa sin verksamhet till rådande omständigheter har alltid varit hög hos de öländska företagen. Inte minst hos dem som har sin huvudsakliga utkomst inom besöksnäringen. Nu ställs det nya krav i kölvattnet av Covid-19. Bland de öländska företagen bubblar därför initiativen, aktiviteterna och förberedelserna för att, trots viss osäkerhet och olika begränsningar, ändå vara beredda att kunna välkomna nya och gamla sommarbesökare till ön.
    Läs!
  • Hon har vid flera tillfällen presenterats som den framgångsrika näringslivsprofilen bakom bland annat Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga i Stora Rör, men hennes satsningar i den lilla orten går djupare än så. Anita Rothschild är ett barn av Stora Rör.
    Läs!
VISA FLER ARTIKLAR load all